Начало » Кино » Световни звезди на анимационното кино пристигат за фестивала във Варна

Кино


Световни звезди на анимационното кино пристигат за фестивала във Варна Световни звезди на анимационното кино пристигат за фестивала във Варна

22 Август 2011 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Кино

   increase  decrease

Уникални анимационни филми, неизлъчвани в телевизионен ефир, ще видят посетителите на седмия Световен фестивал на анимационния филм Варна 2011. Освен конкурсната програма с филми от цял свят, почитателите на рисуванато кино ще имат шанса да видят авторски филми на световни звезди на анимацията – членове на журито на фестивала.

Официалното откриване на фестивала е на 8 септември 2011 г., от 18:00 часа, в зала 1 на ФКЦ с конкурсна програма късометражна анимация. Награждаването на победителите ще бъде на 12 септември.

Всеки фестивален ден между 10:00 и 23:00 часа организаторите ще излъчват минимум по 30 филма – конкурсна програма, детска програма, ретроспективи и рисувани ленти на членовете на журито.

Нов анимационен рекламен клип, дело на екипа на сдружение „Световен фестивал на анимационния филм”, ще тръгне в телевизионния ефир след броени дни. Главният герой в рекламния видео спот на варненския фестивал е симпатичният и забавен калкан, който се надява от неговата уста „да не прозвучи плоско, но… си струва да възстановим традицията”.

В периода 8-12 септември 2011 г., във Фестивален и конгресен център (ФКЦ) Варна, петима големи аниматори ще оценяват конкурсната програма на седмия Световен фестивал на анимационния филм. Звездното жури в състав Йежи Кучия (Полша), Алексей Алексеев (Русия), Сяосонг (Китай), Оливие Кот (Франция) и българина Пенчо Кунчев ще определи 7-те победители и ще разпредели награден фонд от над 20 000 евро между тях.

Прочетено: 2594 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.