Начало » Туризъм » easyJet се разширява и навлиза в България

Туризъм


easyJet се разширява и навлиза в България easyJet се разширява и навлиза в България

08 Август 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Туризъм

   increase  decrease

easyJet, водещата европейска авиокомпания за нискотарифни полети обяви днес, че ще разшири дейността си и ще влезе за първи път на българския пазар, като пусне нова линия през есента. Новият маршрут ще свързва София и Лондон три пъти седмично (вторник, четвъртък и събота), с цени само от €33.99 в едната посока (€75.77 за отиване и връщане включително и таксите.)

Полетите на easyJet ще стартират на 6 ноември, от летище София до лондонското летище Гетуик - най-голямата база на авиокомпанията, като предоставяната услуга ще подпомага развитието на бизнеса и туризма в региона. Новата линия ще създаде и така необходимата възможност за нискотарифни полети за чужденците, живеещи в България като улеснява техните посещения при приятели и семейства във Великобритания.

easyJet е пример за успеха на Европейския съюз - стартирала дейността си само преди 11 години с два самолета и два маршрута, авиокомпанията бързо се разраства и се превърна в четвъртата по големина авиокомпания в Европа, която транспортира над 36 милиона пътници годишно до 324 дестинации в 23 европейски страни.

На базата на модела на американската нискотарифна авиокомпания South-West, easyJet беше първата авиокомпания в Европа, който разработи нискотарифния бизнес модел и революционизира авио-индустрията със своята уникална марка с ниски тарифи, предоставяйки грижа и удобство. Дейността на авиокомпанията се фокусира върху опростен и ефективен модел, като използва чисто нови самолети (Airbus 319 и Boeing 737), за да свързва летищата в ключови градове в Европа, като елиминира ненужните разходи за безплатна храна на борда и за традиционните самолетни билети. Авиокомпанията може също да намали разходите като опрости разпространението, като не използва посредници, а продава директно на потребителя. Като интернет-базирана компания, easyJet продава над 98% от местата чрез своя уебсайт www.easyJet.com.

Питър Воец, маркетинг мениджър за България коментира: „България е интересен нов пазар за easyJet и ние с нетърпение очакваме да представим нашата уникална марка за нискотарифни полети с грижа и удобство. Като водещата в Европа нискотарифна авиокомпания, easyJet опростява традиционния авио бизнес модел и се фокусира върху ефективността, която ни позволява да намалим разходите и по този начин да спестим разходи и на потребителите.”

„Нашата нова дестинация София-Лондон ще предостави нови възможности за бизнес пътувания и ваканции както за българските, така и за чуждестранните пътници, като същевременно инвестира значително в българската икономика. Ние виждаме големия потенциал на българския пазар и се надяваме скоро да обявим допълнително разрастване,” добави Питър Воец.

Часовете на полетите са:

Вторник и Четвъртък:

Лондон Гетуик 1530 - София 2045
София 2115 – Лондон Гетуик 2240

Събота:

Лондон Гетуик 0730 - София 1245
София 1315 – Лондон Гетуик 1445

За easyJet:

easyJet е водещата авиокомпания за нискотарифни полети, която сега оперира със 137 самолета по 325 дестинации между 83 летища в 22 държави. С easyJet са пътували над 35 милиона пътници през последните 12 месеца.

easyJet лети до:

Абърдийн, Аликанте, Алмерия, Амстердам, Астуриас, Атина, Барселона, Бари, Базел, Белфаст, Берлин, Билбао, Бирмингам, Бордо, Борнемут, Бремен, Бристъл, Будапеща, Брюксел, Букурещ, Катания, Каляри, Кьолн, Копенхаген, Казабланка, Дортмунд, East Midlands, Единбург, Фаро, Фунчал, Гданск, Женева, Глазгоу, Гренобъл, Хамбург, Ибиса, Инсбрук, Инвърнес, Истанбул, Краков, Ла Коруна, Ла Рошел, Лисабон, Ливърпул, Любляна, Лондон Гетуик, Лондон Лутън, Лондон Станстед, Лион, Мадрид, Махон, Малага, Маракеш, Марсилия, Милано Линате, Милано Малпенса, Мюнхен, Мурсия, Неапол, Нюкасъл, Ница, Олбиа, Палермо, Палма, Париж Шарл де Гол, Париж Орли, Пиза, Порто, Прага, Рига, Риека, Римини, Рим, Сплит, Талин, Солун, Тулуза, Торино, Валенсия, Венеция, Виена, Варшава, Цюрих.

Частно летище Русе - Разположено е до село Бъзън, на 14 км от областния град Русе.

Такси Русе-Букурещ - Ниски цени

Прочетено: 7994 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.