Начало » Музика » Dance It vol. 24

Музика


Dance It vol. 24 Dance It vol. 24

01 Юни 2007 Ка мюзик + Коментари [1] Категория › Музика

   increase  decrease

Всеки човек има любими парчета. Някои от тях са хит в дискотеките и баровете, други просто не слизат от музикалните телевизии. Единственото място където се срещат най-големите клубни хитове с най-харесваните изпълнения от ефира на радио и телевизия “Сити” обаче е новата компилация Dance It vol. 24!

Феновете на модерната музика знаят, че “Dance It” е най-успешната поредица от хитови компилации на български. По традиция в проекта влизат само най-горещите поп и денс изпълнения от радио и тв ефира у нас, а този път в компилацията наистина няма слабо изпълнение. Суперселекцията в новото, 24-то издание, включва най-големите хитове от ефира на радио и телевизия “Сити”. След прецизен подбор, тук попаднаха горещи изпълнения като Destination Calabria, Yarabi, Elektro, The Creeps, The Beat Is Rockin’, Unidos Para La Musica, Moving On Stereo – общо 22 от най-добрите парчета, познати от ефира на “Сити” радио и телевизия.

Експлозивен старт на новото издание на Dance It дава хитовият румънски проект Yarabi със своя дебютен едноименен сингъл, който се превърна в едно от най-пусканите парчета в клубовете у нас. Песента се радва и на голяма популярност в тв ефира, а освен това успя да постигне и зашеметяващ успех в европейски страни като Испания, Франция, Гърция, Белгия, Германия, Турция и Великобритания. Това е първият сингъл на младата румънска банда, но я превърна в едно от най-обещаващите имена на денс сцената в северната ни съседка, като критиците отбелязват, че момчетата имат реален шанс да достигнат популярността на други свои сънародници като “О-Зоун”, Моранди и Акчент.

Destination Calabria пък е най-големият клубен хит в Европа за последните месеци и съвсем заслужено влиза под номер 2 в траклиста на Dance It Vol. 24. Парчето е дело на италианския диджей и продуцент Алекс Гаудино, като вокалните партии са изпълнени от американската соул звезда Кристъл Уотърс, а закачливата мелодия на саксофон превърна изпълнението в истински суперхит. Destination Calabria покори абсолютно всички възможни класации за денс музика, а освен това влезна в топ 10 на най-излъчваните парчета в цяла Европа. Видеоклипът, който бе избран от аудиторията във Великобритания за ”най-секси видеоклип на всички времена”, пък дебютира в България в ефира на телевизия “Сити”.

Радиофоничното звучене на The Beat Is Rockin’ го превърна в най-новото денс парче, което успява да застане на челни позиции по еърплей в европейските музикални канали. Изпълнението комбинира изключително успешно най-модерните елементи и тенденции в съвременната електронна музика, на което дължи и големия си успех. Това несъмнено е заслуга на Ерик И, който е един от най-добрите диджеи в Холандия през последното десетилетие. Неговите умения бяха наградени и с престижния приз “Най-добър хаус DJ” за 2005/2006 г.

Чаровната датска звезда Камил Джоунс и холандският топ диджей Феде ле Гран обединиха таланта си, за да създадат едно от най-популярните клубни парчета на годината – The Creeps! Модерният саунд на трака го превърна в номер едно в европейските денс класации, и в топ 10 на най-излъчваните парчета на Стария континент. The Creeps бе издадено и в САЩ, където застана на 15-та позиция в денс класацията на сп. “Билборд”. Няма как да пренебрегнем и това невероятно изпълнение, което също попада в идеалната селекция на Dance It vol. 24. Камил Джоунс композира и записва парчето The Creeps през 2004 г. и то е включено в албума й Surrender. Търсейки интересни нови звуци, нашумелият холандски диджей Феде Ле Гран (който създаде номер едно хита Put Your Hands Up For Detroit) попада на записа и му прави интересен хаус ремикс, в който осезаемо внася и своя клубен почерк и нюх към модерната музика.

Песента Unidos Para La Musica е сочена за един от големите хитове на предстоящото лято 2007. Зад него стои френският диджей и продуцент Дейвид Вендета, а вокалите са изпълнени от фламенко певеца Акрам. Изпълнението се превърна в хит в клубовете в Ибиса и Париж – местата, където французинът Вендета е резидент. Постепенно заразителния саунд на Unidos Para La Musica тотално завладя Испания, Франция и Италия, а в момента започва да набира скорост и в Холандия, Белгия и Великобритания. Unidos Para La Musica вече е основна част от сетовете на диджеите и в клубовете у нас. Изпълнението дължи популярността си до известна степен на интересните вокали, повлияни от класическата фламенко музика. Това може би е първият фламенко-хаус хит в света, а романтичната и екзотична мелодия, характерна за областта Андалусия (Испания) в съчетание с модерното електронно звучене на трака, превърнаха Unidos Para La Musica (в превод – “Обединени за музиката”) в световен хит, който освен в Европа, се приема изключително добре и в арабските страни, както и в Латинска Америка.

Компилацията Dance It vol. 24 остава на френска вълна със сензационния проект “Пакито” и вторият им сингъл Moving On Stereo. Чаровната вокалистка на “Бенаси Брос” Дани пък започна самостоятелна кариера в денс музиката, като новият й амбициозен сингъл носи името Let It Go и също попада сред парчетата в настоящата компилация. Тук са още момичетата от британската група “Клиа” с ремикс на последното си парче – Download It, както и нестихващият хит Elektro на Аутуърк и Мистър Джи. Няма как да пропуснем и Бени Бенаси, който представя The Biz в новия си проект и песента Love Is Gonna Save Us. В Dance It vol. 24 попадат още новите хитове на 2 Touch, Джина Джи, “Римини Проджект”, “Диско Блу”, Денис Кристофър, Пол Джонсън и др. Общият брой на траковете в колекцията Dance It vol. 24 е точно 22, а в края на албума феновете на ремиксите ще бъдат приятно изненадани с интересни преработки на The Creeps и Yarabi.

Най-очакваната компилация на българския музикален пазар излиза в края на месец май, с подкрепата на радио и телевизия “Сити”.

DANCE IT vol. 24 Tracklist:

1. Yarabi – Yarabi (3:55)
2. Alex Gaudino feat. Crystal Waters – Destination Calabria (3:02)
3. Erick E – The Beat Is Rockin’ (3:07)
4. Camille Jones vs Fedde Le Grand – The Creeps (3:11)
5. David Vendetta feat. Akram – Unidos Para La Musica (3:49)
6. Pakito – Moving On Stereo (3:10)
7. 2 Touch – Blue Monday (3:15)
8. Clea – Download It (3:38)
9. Gina G – Tonight’s The Night (3:31)
10. Dhany – Let It Go (3:45)
11. Disco Blu – I Don’t Cry (3:21)
12. Rimini Project – The Plan (2:54)
13. Outwork feat. Mr Gee – Elektro (3:18)
14. Dennis Christopher – It’s Not Right (2:49)
15. Paul Johnson – Get Get Down (3:51)
16. Major Boys – Friday Night Kids (3:10)
17. Pussy Dub Foundation – Struggle For Pleasure (3:52)
18. DJ Raymundo – Framebusted (3:11)
19. Benny Benassi presents The Biz – Love Is Gonna Save Us (3:25)
20. DJ Sakin vs Mason & Shepherd – At The Bottom (3:15)
21. Camille Jones – The Creeps (Asle’s Full Blown Creep Edit) (3:33)
22. Yarabi – Yarabi (I.C. Tiu club edit) (5:32)

Прочетено: 6843 пъти



 

Коментари

20 Февруари 2009 dise:

ok

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.