Начало » Технологии » Дами издават българското научнопопулярно списание

Технологии


Дами издават българското научнопопулярно списание Дами издават българското научнопопулярно списание

11 Декември 2008 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Тръгва на пазара новото „Списание 8”. Списанието е първото у нас изцяло българско издание за любознателните, след закриването на любимото на поколения българи „Космос”.

В подкрепа на списанието Маги Малеева, основателката на „Горичка”, рисува под мотото „Звезди рисуват звезди”.

Писателят Алек Попов, музикантите от Gravity Co, певецът Любо Киров, новоизгряващата звезда Криста също рисуваха звезди на официалното представяне на „Списание 8”. Всеки от тях получи подарък - истинска звезда в небето.

„Списание 8” е подкрепено и от българския глас в Космоса Валя Балканска, първия български космонавт Георги Иванов, българския Индиана Джоунс - проф. Николай Овчаров, виртуоза Теодосий Спасов, египтолога доц. Сергей Игнатов, д-р Желю Желев, проф. Андрей Пантев, космонавта Александър Александров, д-р Светослав Славчев, зам. главния редактор на сп. „Космос”, художничката Станка Желева, писателя Румен Леонидов, мага Астор.

Основните теми в „Списание 8” са наука, екология, здраве. Изданието разказва за уникални места и хора, за непопулярни забележителности, за интересни хипотези, за открития, нетрадиционни методи на лечение и невероятни лични истории, като акцентът му е върху България. Материалите са авторски, преводните текстове са изключение. Автори в изданието са известни учени и експерти от областта на космология, археология, физика, биология, медицина и т.н.

В пилотния брой на списанието можете да прочетете:
- За уникално откритие, което удивително прилича на извънземно, намерено до Благоевград
- За хипотезата на президента Желю Желев, че четвъртото измерение не е времето, както смята Айнщайн, а началото на координатната система, от където тръгват векторите за височина, широчина и дължина.
- За българския паунд! Специалистът по банкноти Костадин Христов прави сензационно разкритие, че през 1944 г. Чърчил е подготвил британски лири за България. Били са 25 броя и днес струват по 7500 долара.
- Невероятната история на едно момче, което 8 часа е било под лавина. Измъкват го като по чудо спасители, които тръгнали да си вземат ракия от съседна хижа.
- Както и защо Соломон Паси пие фреш от люти чушки

Изданието е месечно с първоначален тираж 6 хил. броя. Тръгва със 120 страници, като рекламните му публикации няма да надхвърлят 10%. Издава се от дългогодишен журналист и утвърден архитект с любезното съдействие на д-р Светослав Славчев, 22 години зам.-главен редактор на списание „Космос”.

В момента научнопопулярните списания у нас са 4, но всички те са чуждестранни заглавия, които излизат и на български език.

Прочетено: 3826 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.