Начало » Лайфстайл » Панаир на книгата във Франкфурт 2007

Лайфстайл


Панаир  на книгата във Франкфурт  2007 Панаир на книгата във Франкфурт 2007

17 Октомври 2007 PRofile   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Панаирът на книгата във Франкфурт 2007 приключи. Оттам се завърнаха авторката на дебютната книга „Светлина след смърта” Ваня Червенкова и медийният консултант Наско Лазаров. Изложението на книгата е не само място за бизнессрещи, но и мащабен пазар за автори, издатели, книжарници, библиотекари, търговци на произведения на изкуството, литературни агенти, пиари, журналисти, информациони посредници и читатели, както и за хора, търгуващи с издателски права и патенти.

Заедно с писателя Атанас Панайотов те посетиха всички палати на престижния панаир и проведоха бизнессрещи с големи издателства от Европа и Америка.

Изключителен интерс към книгата проявиха китайското издателство на световния бестселър за деца Хари Потър, Индия, Мексико, Бразилия, Гърция и Нигерия.

На специална среща с дирекотра на Азиатския панаир на книгата в Абу Даби Доктор Уисам Ал Харири бе поканена да вземе участие във финансирания от Престалонаследника на Емиратсвото Султан бин Тахнун Ал Нахаян проект за превод на 7 000 произведения на автори от цял свят.

През м.март Ваня Червенкова, Атанас Панайотов и Наско Лазаров ще бъдат специални гости на Директора на панаира.

Книгата ‘Светлина след смъртта’ бе презентриана пред големите издателства на седем езика, а авторката й ги запозна с най-новия си проект – първата българска аудиокнига при това изчетена от самата нея.

Новият продукт ще бъде на пазара през ноември и ще бъде разпостранен чрез големи печатни български издания, както и чрез разпостранителската мрежа на българските книжарници.

Аудиокнигата е посвтена на невинните жертви на всички онези, които тази година станаха жертви на зловещата война по пътищата. Тя посвещава своя албум-книга в 3 части на незнайните хора,загинали в следствие на безумните и безрасъдни грешки в автомобилни катастрофи.

Електронния аудио вариант на книгата ще бъде прдставена в нестандартен формат, актуален със световните тенденции. Демо вариант и презентация на своята книга Ваня Червенкова подари на турския културен министър, който направи изключително силно и добро впечатление с присъствието си на книжния панаир.

Прочетено: 3610 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.