Начало » Здраве » Първите бисквити, специално създадени за закуска са вече в България

Здраве


Първите бисквити, специално създадени за закуска са вече в България Първите бисквити, специално създадени за закуска са вече в България

22 Юни 2011 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Здраве

   increase  decrease

В Гранд хотел София, експертите от екипа на Крафт Фуудс България – Ивайло Найденов, маркетинг директор, Доротея Алексиева, старши бранд мениджър и Силва Ненчева, проучвания и развитие, представиха новия и първи по рода си на българския пазар продукт – бисквитите Belvita Добро утро. Като специален гост, на събитието се присъедини и г-жа Кристин Були от Франция – специалист Проучвания по диететика, външен консултант на Крафт Фуудс при разработването на научни доказателства за здравословните продуктови качества.

Belvita Добро утро са вкусни, хрупкави бисквити, специално създадени за закуска, които нямат аналог на българския пазар. Комбинация от специално селектирани съставки като пълнозърнесто брашно, фибри, ценни витамини и минерали, приготвени при строго контролиран процес на печене, прави Belvita Добро утро здравословен и вкусен продукт с научно-доказани качества. В продължение на 10 години специалистите, разработваха различни методи преди да достигнат до оптималните технология на приготвяне и съставките на Belvita Добро утро. “Уникалността на тези бисквити се състои в това, че когато се консумират като част от една балансирана закуска, въглехидратите в Belvita Добро утро се освобождават постепенно, в продължение на четири часа”, каза г-жа Кристин Були, представяйки научните факти за новия продукт. Благодарение на тези продуктови свойства нуждите на тялото от енергия са задоволени и то е в кондиция за по-дълъг период от време.

Резултатите от пет клинично-проведени опита, осъществени във Франция, Канада и Австралия доказват ползите от Belvita Добро утро. Консумацията на бисквити е изследвана в избрани таргет-групи като фокусът на проучването е бил поставен върху освобождаването на въглехидратите и гликемичния индекс на бисквитите, като част от балансирана закуска.

Взимайки предвид здравословните качества, Хранителната харта на Крафт Фуудс и постепенното освобождаване на карбохидрати, от компанията са категорични, че Belvita Добро утро в комбинация с пресни плодове, млечни продукти и напитка, е балансирана закуска, здравословна алтернатива на традиционните тестени продукти. „Закуската идва след най-големия период без храна в денонощието – време, през което организмът ни е изразходвал всички хранителни вещества от изминалия ден. Затова най-подходящите храни, които служат за гориво сутрин, са пълнозърнестите и млечни продукти и плодовете”, подкрепи тази теза доц. Даниела Попова.

Основен елемент в представянето бяха подготвените от Ради Стамболов - вицепрезидент на "Евро - Ток България" (Европейска асоциация на шеф-готвачите), плата, в които по изключително артистичен и красив начин на присъстващите бе поднесена балансирана закуска с бисквитите Belvita Добро утро.

Прочетено: 4260 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.