Начало » Музика » БГ Радио с номинация на Европейските Радио Награди

Музика


БГ Радио с номинация на Европейските Радио Награди БГ Радио с номинация на Европейските Радио Награди

01 Ноември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

БГ Радио е сред петте номинирани радиостанции в най-тежката категория “Радиостанция на годината” на Европейските Радио Награди, които ще бъдат връчени в рамките на годишната европейска радиоконференция, организирана от NAB (National Association of Broadcasters).

Церемонията по връчването ще се състои на 5 ноември в Барселона na пищна гала вечеря в най-луксозния хотел в града – “Hotel Arts” от веригата “Ritz Carlton”.

БГ Радио печели номинация в най-тежката категория “Радиостанция на годината”, в подкатегория “пазар над 1 млн. души”. Така единственото радио излъчващо само българска музика попада в компанията на три британски радиостанции и на една медия от Русия. Това са Heart 106.2 UK (номер 1 в Лондон), Wave 105 UK и Radio City 96.7 UK, както и московската радиостанция Relax FM.

Наградите ще бъдат определени от жури, събиращо доказани професионалисти от радиобизнеса.

“Това е успех не само за нас, но и за България, тъй като много европейски държави не успяха да вкарат свои представители в номинациите на Европейските Радио Награди”, отбелязва изп. директор на БГ Радио Николай Янчовичин.

В Европа излъчват повече от 3500 радиостанции, както и още хиляди интернет и сателитни програми. Европейските Радио Награди ще отличат най-добрите радиопрограми и професионалисти, работещи в индустрията, а фокусът ще падне върху програмите, демонстриращи креативност. Това е първото издание на тези награди и още с първото си участие България печели номинация в лицето на БГ Радио.

В това първо издание на Европейските Радио Награди има 10 основни категории, с до 4 подкатегории, в които ще бъдат връчени награди.

Сред по-интересните категории са тези за “Радиостанция на годината”, “Най-добра програмна продукция” (автореклама на радиостанция/пакет промота и джингли), “Най-добра сутрешна програма”, “Най-добри водещи”, “Най-добри новини” и др.

Повече подробности може да се намерят на официалния сайт на Европейските радионагради - www.euradioawards.com.

Прочетено: 4657 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.