Начало » Лайфстайл » „БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ КАТО ГУРМЕ”

Лайфстайл


„БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ КАТО ГУРМЕ” „БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ КАТО ГУРМЕ”

29 Май 2008 БЪЛГАРСКО ГУРМЕ ОБЩЕСТВО   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

На 28.05.2008 г. (сряда), от 13.00 ч., в пиано-бара на Гранд Хотел София, се състоя третото тематично събитие на Българско гурме общество. То беше под надслов „Българската традиция като гурме”.

В месеца на българската писменост и култура бяха представени традиционни български вина и ястия с най-високо качество. Беше проведена демонстрация по дегустиране на вино от председателя на обществото г-н Таньо Шишков. Той обясни основните критерии и принципи за провеждането на сляпа дегустация. Прилагайки ги, представителите на медиите участваха в разпознаването на български вина. Подбраните деликатеси за събитието бяха производство на компанията „Димитър Маджаров – 2” ЕООД.

Акцент в събитието бяха ръчно изработени автентични носии и шевици от специалистите етнографи Стоян Маринов и Елена Драмова. Те разкриха тяхната символика и връзката им с представените ястия в духа на новото течение Gourmet of Sense (Гурме на сетивата).

Председателят на Българско гурме общество Таньо Шишков, главният готвач на Гранд Хотел София Жоро Иванов и главният технолог на „Димитър Маджаров – 2” ЕООД г-жа Юлия Маджарова се погрижиха за атрактивното гурме-представяне на избраните ястия: филе „Елена”, филе „Филиба”, роле „Трапезица”, краве сирене, козе сирене и биволско сирене.

Специалистите на Българско гурме общество налагат една нова култура, наречена Gourmet of Sense (Гурме на сетивата). Гурме културата е начин на живот, философия на съвременното общество. Една от задачите, която си поставят професионалистите, създаващи гурме аранжировките, е да доставят пълно удоволствие от дегустирането на презентираните продукти.

Прочетено: 3284 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.