Начало » Лайфстайл » Албена Петрова: Еко начинът на живот не е само за богатите

Лайфстайл


Албена Петрова: Еко начинът на живот не е само за богатите Албена Петрова: Еко начинът на живот не е само за богатите

16 Юни 2011 Свободна зона   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Какво свързва еко бизнеса с модата – това беше темата на разговора между Георги Коритаров и бившият топ модел и настоящ мениджър Албена Петрова в студиото на „Свободна зона” по ТВ+. Всъщност модата и еко темата ги свързва една инициатива на Петрова – Средиземноморска еко седмица на борда на еко кораба MSC Fantasia, между 1ви и 5ти ноември 2011 г., когато българският еко бизнес ще има възможността да се представи на световно равнище, а модните спецове ще се запознаят с еко дизайнери от цял свят, както и с невероятните топ модели, които ще ги представят.

В ефира на ТВ+ Петрова сподели, че по нейни наблюдения, в България има хора, които постоянно се интересуват и търсят биологично чисти храни, а производството в тази сфера тепърва ще се развива. „Не живея постоянно в България, но се прибирам много често, защото обичам България. Сега идвам, за да дам възможност на българските бизнесмени, на българските компании, дори и малки да са, да се развият на световния пазар, да имат възможността да покажат техните продукти и иновации и да могат да ги разпространят навсякъде”, каза Петрова в студиото на „Свободна зона”. Самата тя сподели на Коритаров, че майка й, която е в страната, получава само по 180 лева пенсия на месец, а плаща по около 800 лева за отопление и ток годишно. По думите на Петрова, ако майка й живее в жилищна сграда, в която се използва енергия от възобновяем енергиен източник, то тези режийни разноски биха били много по-ниски.

„Еко” е начин на мислене”, категорична бе Албена Петрова пред Коритаров в ТВ+. „Това дали ще си хвърлиш фаса на улицата, ще разсечеш дърво или ще рециклираш, е въпрос на личен избор”, добави тя, разяснявайки, че нашият дом е нашата планета, а не нещо отделно от цялото. По думите й еко начинът на живот не е само за по-заможните представители на обществото. Тъй като този отрасъл тепърва ще се развива, той ще става все по-достъпен за хората.

„Аз съм против АЕЦ „Белене”, защото не съм убедена дали тази централа ще бъде сигурна. Попринцип една такава централа не вреди по никакъв начин, но България е земетръсна зона и това е тревожно”, каза към края на разговора в студиото на „Свободна зона” Албена Петрова.

Прочетено: 3582 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.