Начало » Музика » Стинг на световно турне с Кралската филхармония

Музика


Стинг на световно турне с Кралската филхармония Стинг на световно турне с Кралската филхармония

03 Юни 2010 Actualno.com   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Стинг, бившият фронтмен на група "Полис", тръгна на световно турне, за да изпълни пред почитателите си някои от най-големите хитове на групата, както и свои песни в "симфоничен контекст".

За целта певецът е заменил познатото звучене на барабани и китари с мекия звук на обои, цигулки и виолончела, изпълнявани от лондонския Кралски филхармоничен оркестър.

Първият концерт на Стинг се състоя в препълнена зала в канадския град Ванкувър.

"Обикновено не ми харесва звученето на поп музика в изпълнение на оркестър. Досадно е за музикантите, за публиката и за самия изпълнител", сподели 58-годишният британец преди началото на шоуто.

Публиката в Центъра за изпълнителски изкуства във Ванкувър обаче не изглеждаше отегчена и отказваше да се раздели със Стинг, който пя цели три часа и бе извикан три пъти на бис. Интересът на певеца за работа с оркестри се събужда, когато през 2008 г. е поканен да пее със симфоничния оркестър на Чикаго.

Британският изпълнител е работил и с Филаделфийския оркестър. В рамките на турнето си Стинг ще пее през лятото в Северна Америка, след което ще има концерти в Европа.

Прочетено: 2878 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.