Начало » Мода » Френската верига за фризьорско обучение Stephan University стъпва в България

Мода


Френската верига за фризьорско обучение Stephan University стъпва в България Френската верига за фризьорско обучение Stephan University стъпва в България

13 Юли 2007 Fashion.bg   |  Коментари [0] Категория › Мода

   increase  decrease

Академията ще отвори врати в София през октомври с уникално фризьорско шоу. Един от най-популярните български фризьори – Васил Михайлов ще бъде артистичен директор на школата. Прическата е въпрос на стил – мотото на френската марка ще бъде ежедневие за обучаващите се фризьори и у нас

Stephan University, една от най-популярните във Франция фризьорски академии обяви официално, че ще отвори школа в България до края на 2007 година. Стартът е предвиден за октомври, а академията ще се намира в супер модерна нова сграда, обзаведена изцяло в артистичния дух на стилния френски франчайз. Популярният български фризьор Васил Михайлов ще бъде артистичен директор на школата Stephan у нас. Ръководеният от него екип ще премине специално обучение за преподаватели във Франция.

„Създали сме програма, адаптирана към условията за обучение на фризьорите в България. Със сигурност това е уникална за целите Балкани образователна система и в учебните модули, които сме подготвили, ще видите напълно нови за нашата страна елементи, техники, практики и възможности като цяло”, сподели Васил Михайлов след финализирането на преговорите и подписването на договора с френската франчайз верига. „Създаваме такава партньорска среда, която ще ни позволи бърза реализация и продължаващо обучение за нашите курсисти. Наш приоритет е да организираме обучението изцяло в духа на марката Stephan –не само да предадем ефективно популярния в цял свят метод на работа Stephan, а и самото послание на марката - естетически лукс, актуалност, артистичност. Прическата е въпрос на стил, обичат да казват в Stephan. Това ще е и нашето мото”, добави коафьорът.

Stephan University има школи на принципа на франчайз на няколко континента. Успешно работят академиите в Южна Америка – вкючително в екзотични страни като Гватемала и Еквадор, в Европа – Франция и Русия, в Маями в САЩ и други. Над 60 салона в цял свят също носят името на един от фризьорските гении на Франция Стефан Сьонес. Марката имат над 30 годишна история – първият салон Stephan e отворен в Мюре, близо до Тулуза, в далечната 1975 година. Над 400 курсисти за година правят първите си стъпки във фризьорството само в школата на Stephan в Тулуза.

Stephan UniversityStephan

Фирмата е основана през 1975 година в градчето Мюре, близо до Тулуза, от геният на френското коафьорство Стефан Сьонес и финансовото гуро в бранша Мишел Сантенак. Двамата се срещат по време на дългогодишната им работа за световния гигант L’Oreal. За 30 години Stephan се разраства до верига от 60 салона в цял свят и собствен уникален франчайз за обучение. Популярен сред коафьорите става т.нар. метод на работа Stephan, който се преподава в школите на марката на три континента – Южна Америка, Северна Америка и Европа. Над 400 курсиста преминават своето обучение всяка година само в школата Stephаn University в Тулуза.

Васил Михайлов

Двукратен участник в световните шампионати на ОМС(Световната организация на фризьорите) като през 2002 година в Париж печели 5-о място. Записва и забележителни участия в европейския шампионат в Страсбург, популярния фризьорски конкурс в Рига, в много конкурси в България. Коафьорът има редица специализации в чужбина, сред които и такава в световния гигант L’Oreal. Работил е задно с едни от най-популярните световни фризьори като Жан Марк Жоберт, Кристоф Гайе и др. Васил Михайлов работи в момента за множество модни шоута у нас, видео продукции, фото сесии за списания и др.

Снимки:
1. Визия, отразяваща разбирането на марката за тенденциите при прическите за този сезон
2. Мишел Сантенак и артистичния директор Васил Михайлов обсъждат програмата на фризьорската академия в България

Прочетено: 3369 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.