Начало » За дома » Нина Николина обзавежда нов дом с италиански дизайн

За дома


Нина Николина обзавежда нов дом с италиански дизайн Нина Николина обзавежда нов дом с италиански дизайн

07 Юли 2011 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › За дома

   increase  decrease

Певицата Нина Николина, която наскоро стана майка и обзавежда нов дом с половинката си Максим, хареса уникален светещ фотьоил на дизайнера Марсел Вандерс по време на изложбата "Седмица на италианския дизайн" в София. Новодомката мисис България Галина Недялкова хареса червено канапе с формата на цвете отново с авангардна визия.

Над 30 000 души посетиха "Седмица на италианския дизайн", организирана от Casa Sicilia Bulgaria и Al.Ba Design. Sofia Design Week е първият и най-голям фестивал за дизайн в България. Покрива различни сектори от дизайна – индустриален, графичен, комуникационен, интерактивен, рекламен. Това е третото поред издание на фестивала и първото организирано участие на Италианския Дизайн.

За първи път бяха представени предмети на италианския дизайн по време на 150-годишнината от обединението на Италия. На ВИП-коктейла ден преди да се закрие изложбата присъстваха собствениците на едни от най-големите фирми на Ботуша - Luciano Zonta, Catalano и Novellini.

Сред гостите бяха много архитекти и дизайнери, както и представители на някои италиански институции като г-н Марко Монтеки, председател на италианската търговска камара в България и г-н Нино Ди Джакомо, президент на представителството на Област Сицилия в България.

По време на партито г-н Диего Роси от Catalano и г-н Джовани Орланди от Novellini изнесоха лекции за връзката между дизайна и бизнеса пред студенти, дизайнери, архитекти и български производители.

Най-голям интерес предизвикаха светещите мебели на фирма Slide и особено внимание се обърна на стола отварачка на Slide по дизайн на Карим Рашид, които е получил награда Good Design.

Сред експонатите фурор предизвикаха и продуктите на Bisazza по дизайн на Карло дал Бианко, Марсел Вандерс и Юрген Майер.

Българската публика имаше удоволствието да се наслади и на шарената класическа маса на фирма Luciano Zonta, които първи преди 10 години се осмелиха да използват ярките цветове в класиката. Тази маса е била част от най-големите експозиции за дизайн в света. Традиционната италианска класика известна по цял свят беше представена от продуктите на фирма Chelini.

Специално за пръв път у нас пристигна и един от големите примери как добрия дизайн няма време, а именно столът на фирма Busnelli –Fiocco дизайн на Джани Парески от 1970 год., който е част от постоянната експозиция на музея МоМа в Ню Йорк.

За първи път в България беше представена и новата колекция на най-големия италиански износител на санитария в света - Catalano, колекция Star, която прави революция в традиционната форма на порцелана, като представя единствените в света порцеланови мивки с дебелина на плота от 1,5 см.

Фирма Lago от своя страна направи голямо признание за българския дизайн, като представи два стола от новата си колекция 2011 по дизайн на Величко Великов.

Не на последно място трябва да отбележим и присъствието на лампата Fantasma на големия италиански дизайнер Акиле Кастилиони от 1962 год., осветителните тела на фирма VG New Trend и стъклената вана на фирма Novellini.

Снимки: инж. Пламен Колев, Хайлайф

Прочетено: 4442 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.