Начало » Любопитно » Jack Daniel's идва в България с подновен дизайн на легендарната бутилка

Любопитно


Jack Daniel's идва в България с подновен дизайн на легендарната бутилка Jack Daniel's идва в България с подновен дизайн на легендарната бутилка

26 Октомври 2011 APRA Porter Novelli   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Съвсем скоро в България американското уиски Jack Daniel's ще зарадва своите приятели и ценителите с подновен дизайн на легендарната бутилка. Наклонените и по-отсечени рамене, силно поръбеният контур, квадратната форма, както и удебеленото осмоъгълно гърло на бутилката ще впечатляват с повече мъжественост и ще отразяват първокласния характер на кехлибарената напитка.

Култовата бутилка на Jack Daniel's, както и самото уиски, е продукт на времето и е една от най-разпознаваемите опаковки в света. През годините бутилката еволюира с няколко промени в дизайна, но черният етикет, белият надпис, марката Old No. 7 и филигранът са винаги същите. Качеството на уискито Джак Даниел гарантирал с подписа си, увековечен на стъклото на всяка една бутилка Jack Daniel's.

Джак Даниел продавал своето висококачествено уиски първоначално в малко буре и кана. През 1895 г. започнал да бутилира уискито си в квадратната бутилка с нагънато гърло, превърнала се в емблема за добре познатото Jack Daniel's Tennessee Whiskey. Мистър Джак знаел, че неговото омекотено с въглища уиски е различно и искал различна от всички останали бутилки опаковка, която да показва характер. Затова избрал квадратна бутилка - „праволинейна бутилка за праволинеен мъж като мен“, както самият той се шегувал.

Точната дата, на която черният етикет с познатия филигран за пръв път бил поставен на бутилката, е обвит в мистерия. Мнозина в Линчбърг, където от самото начало се бутилира Jack Daniel's, смятат, че племенникът на Джак отпечатал етикета в черно, за да отбележи кончината на чичо си. Днес, почти 100 години по-късно, черният етикет е емблема на Jack Daniel's Tennessee Whiskey.

Прочетено: 3939 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.