Начало » Музика » "Guns N' Roses" това лято в София

Музика


"Guns N' Roses" това лято в София

30 Януари 2012 БНР/БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

На 8 юли Аксел Роуз и компания ще се качат на сцената на Стадион "Българска армия" за своя първи концерт в България като един от хедлайнерите на Sofia Rocks 2012. По покана на "Болкън Ентъртейнмънт", "Guns N' Roses" ще зарадват хилядите свои почитатели у нас в рамките на двудневния фестивал, чийто афиш ще включва още обичани от рок феновете имена, които не са имали концерт в България досега.

От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим "Guns N' Roses" за хедлайнър на третото издание на фестивала "Sofia Rocks". Убеден съм, че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Аксел Роуз на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че Аксел е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди, споделя Дейвид Либерберг – Мениджър артисти и репертоар на "Болкън Ентъртейнмънт".

За огромна моя радост "Sofia Rocks" се превърна в един истински значим и мащабен рок фестивал в България и нашата амбиция е всяка година да можем да радваме рок феновете с изключително интересна и силна програма. Вече трето поредно издание фестивалът се очертава като едно от най-посещаваните музикални събития у нас. За да запазим тази тенденция и да предложим една наистина безкомпромисна програма, в момента финализираме преговорите с още няколко много сериозни групи, които да се присъединят към Sofia Rocks 2012. В много кратки срокове ще можем да обявим конкретни имена и съм убеден, че феновете ще бъдат повече от доволни от резултата, добавя Петър Петров – Генерален мениджър на "Болкън Ентъртейнмънт".

Световното турне на бандата по повод последния им албум "Chinese Democracy" минава с изключителен успех до момента. "Guns N' Roses" завършиха годината с поредица от напълно разпродадени концерти в САЩ и Канада. В рамките на турнето си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния.

Групата "Guns N' Roses" е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година. Най-продаваният им албум е "Appetite for Destruction", който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света. След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008-а година не се завръща отново на рок сцената с албума "Chinese Democracy".

Настоящият състав на групата включва - Аксел Роуз – емблематичният вокал на "Guns N' Roses", който застава и зад пианото, Диджей Ашба – китара, Томи Стинсън – бас китара и беквокал, Дизи Рийд – кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон "Бълбълфут" Тал – китара, Крис Питман – кийборд и беквокал, Ричард Фортъс – китара и Франк Ферер – барабани и перкусии.

Прочетено: 2597 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.