Начало » Автомобили » Ford планира универсален хибриден електромобил

Автомобили


Ford планира универсален хибриден електромобил Ford планира универсален хибриден електромобил

10 Юни 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Автомобили

   increase  decrease

Ford планира да започне продажбите на 5-местен хибриден автомобил с обхват 805 км, като отговор на хибрида Chevrolet Volt на конкурентите от General Motors.

C-MAX Energi ще бъде на пазара през първата половина на следващата година, като ще се конкурира и с изцяло електрическия Leaf на Nissan и хибрида на Toyota, който носи името Prius. До 2012 Ford ще има 5 нови електрифицирани автомобила, като премиерата на 4 от тях предстои.

Досега компанията ползваше никелово-хидридни батерии, но петте й нови коли ще са оборудвани с литиево-йонни. Не е ясно дали някои от трите модела с никелово-хидридни батерии Ford Fusion, Ford Escape и Lincoln MKZ, ще бъде спрян от производство през 2012.

C-MAX Energi ще бъде първия хибрид на Ford, чиято форма не повтаря тази на бензиновия модел. Според фирмата, това е многоцелеви автомобил, но лесно може да бъде наречен и миниван. Засега цената му не се уточнява, нито броя на моделите, които ще бъдат произведени през първата година или обхвата на електрическия акумулатор.

Хибридът C-MAX Energi ще се появи в Европа през 2013.

Прочетено: 3559 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.