Начало » Музика » Легендата DJ Aphrodite пристига в София

Музика


Легендата DJ Aphrodite пристига в София Легендата DJ Aphrodite пристига в София

16 Май 2009 actualno.com   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Един от основателите на стила drum and bass - легендарният DJ Aphrodite - ще взриви залите на клуб Escape на 22 май.
Грандиозното парти се организира от лейбъла Chronic Vibez и е част от поредица drum and bass партита, организирани от формацията в столицата.

DJ Aphrodite ще пристигне заедно с вокала Mc Junior Red, който майсторски ще допълва сетовете на Aphrodite в продължение на повече от два часа.

Aphrodite е псевдоним на британския DJ и музикален продуцент Гавин Кинг. В средата на 90-те Aphrodite и Mickey Finn създават breakbeat-класиката "Some Justice".

Към 1994, Aphrodite е една от водещите фигури на връхлетялата по цял свят Jungle инвазия, но тъй като има малко пари, за да купува нови плочи, той решава сам да прави своите парчета. Така той създава лейбълa Aphrodite Records. Aphrodite модифицира jungle стила и е смятан за един от пионерите и създатели на стила "Jump Up", който властва на британската сцена в средата на 90-те.

През 1996 Aphrodite и Mickey Finn създават Urban Takeover Records - лейбълът, който е отговорен за появата на класиката "Badass" и първия голям сингъл от Северна Америка - „Man of Steal" на Vinyl Syndicate. По това време докато jungle продуценти се отказват от стила, заради набиращата му популярност и започват да правят тежки и мрачни парчета, Aphrodite изнася стила и посланието до все по - огромна публика, което го превръща в най-търсения Jungle ди джей в Европа и един от най-търсените в световен мащаб.

Mc Junior Red се изявява на музикалната сцена от повече от 10 години. В края на деведесетте той става част от "Legends of the Dark". Взима участие в One Nation, Gate crasher,T.O.V и още много др. През 2000 г. MC Junior Red е привлечен от "Urban Agency" и прави турне в 15 държави.
Днес той е един от най-харесваните и предпочитани изпълнители в ефира на Radio 1 и Kool FM.

Прочетено: 2682 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.