Начало » Лайфстайл » И България стана част от най-престижното състезание за бармани в света

Лайфстайл


И България стана част от най-престижното състезание за бармани в света И България стана част от най-престижното състезание за бармани в света

13 Юли 2015 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Четирима бармани достигнаха до финала на престижния конкурс Diageo Reserve World Class 2015. За първи път България се включва в най-престижния конкурс за бармани в света. Журито представлявано от Аристотелис Пападопулус, победител от конкурса през 2009 и Spike Marchant, посланик на World Class определиха за победител Димитър Димитров, който ще представи България на световния финал в Кейптаун, ЮАР. След него се наредиха Александър Симеонов, Никос Хляпас и Самет Али. Голямата наградата връчи Калина Цанова, регионален мениджър на Diagеo, а участниците получиха поздравления от Kenji Jesse, глобален посланик на Diageo Reserve. Всички състезатели показаха талант, впечатляваща техника и професионализъм, за което получиха и сертификати.

Победителят в състезанието Димитър Димитров е съосновател е на Българска барманска гилдия. Работил е две години в Бостън, САЩ. Прибира се преди няколко години и оттогава се опитва да научи и другите колеги какво наистина означава да си барман. Митко е барман в By The Way, твърди, че е упорит и не се отказва лесно. Обича да се състезава и да пие добре балансирани коктейли.

състезание за бармани

Прочетено: 3019 пъти 

Хумор и забава

Една дебелана казала на приятелката си:
- Започнах зърнена диета!
- Че как се прави?
- Ами каквото зърна, го ям!